2021-02-23 12:08:43• hírek • Agerpres

A parlament előtt tüntet az egészségügyi dolgozókat tömörítő Sanitas Szakszervezeti Szövetség

Foto: facebook.com/FederatiaSanitasRomania
Foto: facebook.com/FederatiaSanitasRomania

Sztrájkőrséget állnak kedden a parlament épülete előtt az egészségügyi dolgozókat tömörítő Sanitas Szakszervezeti Szövetség tagjai. Az érdekvédelem a költségvetési törvény módosítását kéri úgy, hogy az "minőségi, az európai színvonalnak megfelelő egészségügyet" biztosítson a szolgáltatások kedvezményezettjeinek és a rendszerben dolgozóknak egyaránt.

A Sanitas Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a rövidesen a parlament elé kerülő államháztartási törvény "ismét a lista végére helyezi az egészségügyet" költségvetési kiadások tekintetében.

"A kormány bebizonyította, hogy ugyanolyan közönnyel kezeli ezt az életbevágóan fontos ágazatot, mint a korábbi kabinetek" - fogalmaznak a Sanitas képviselői. Ugyanakkor felkérik a parlamentet, módosítsa a kormány által elfogadott tervezetet úgy, hogy az "minőségi, az európai színvonalnak megfelelő egészségügyet" biztosítson a szolgáltatások kedvezményezettjeinek és a rendszerben dolgozóknak egyaránt.

A kormány hétfő este elfogadta a 2021-es költségvetési törvény tervezetének végső formáját, amelyet a Törvényhozási Tanács is jóváhagyott.

Ludovic Orban képviselőházi elnök korábbi bejelentése értelmében a tervezetet vélhetően a keddi nap folyamán kapja meg a parlament.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: